Učitelia. Čo všetko nás naučili? - beelol

Učitelia. Čo všetko nás naučili?

Učitelia. Čo všetko nás naučili?

Iste si každý občas spomenie na svoje školské časy. Na svojho spolužiaka z lavice, na nespočetné zážitky, ktoré sprevádzali to „najsladšie obdobie v živote“, a, samozrejme, aj na našich učiteľov. Prísni, vtipní, zhovievaví...každý z nich bol iný a hlavným cieľom žiakov bolo čo najskôr to odhaliť a prispôsobiť tomu správanie. Čo si budeme nahovárať...naši učitelia to s nami nemali vždy ľahké. Napriek tomu sa snažili naučiť nás to najviac, čo vedeli. A tak, s odstupom času, spomenieme si, čo všetko sme sa od nich naučili?

Učitelia nás naučili, čo znamená irónia: Nevyrušujem vás?!

Učitelia nás naučili, ako byť neustále v strehu: Dnes je dvadsiateho ôsmeho, takže k tabuli pôjde...

Učitelia nás naučili predvídavosti: Mali ste sa učiť z hodiny na hodinu!

Učitelia nás naučili, že nič nie je nemožné: Slovná úloha: Janko si nesie v taške 12 jabĺk, 8 ananásov, 14 hrušiek a 5 melónov...

Učitelia nás naučili postaviť sa za vlastné názory: Povedz to nahlas, nech sa všetci pobavíme!

Učitelia nás naučili, ako využívať svoj čas: Mali ste na to celé prázdniny!

Učitelia nás naučili pohotovosti: Toto musíš vedieť aj o polnoci!

Avšak. Naučili nás aj slušnosti, priateľskosti či milote. Učili nás byť čestnými, spravodlivými a jeden druhému nápomocnými. Boli nám oporou a podržali nás, keď sme si mysleli, že sa to písmenko A už nikdy nenaučíme. Pomáhali nám prejsť z ročníka do ročníka, rozširovali naše obzory a ukájali našu zvedavosť. Väčšina z nich mala vždy naporúdzi dobrý vtip či milú historku. Tí najlepší sršali zaujímavosťami aj z tých najnudnejších predmetov. Učitelia tu pre nás boli po mnohé roky, a my sme im za to nie vždy boli adekvátne vďační.

Ešte že každý rok nastane deň, ktorý je celý venovaný práve im. 28.marca je deň učiteľov, kedy môžeme zo srdca poďakovať tým, ktorí nás toho toľko naučili. Je to ideálna príležitosť navštíviť svojho bývalého učiteľa, alebo dozrieť na to, aby si vaše dieťa vážilo toho svojho. A ak sa aj náhodou z dôvodu karantény alebo zavretých škôl nebudete môcť stretnúť s učiteľom práve v tento deň, nezúfajte. Určite sa potešia, ak im poviete svoje „ďakujem“ aj v hociktorý iný deň. Sviatok je len symbolický, no cit a vďaka pretrváva počas celého roka.

Lizatko ikona

hand made produkty

přírodní suroviny

zkušenosti

originalita

Trnavské Športové Centrum, s.r.o., Starohájska 9/C, Trnava 917 01, +421908578708, beelol@beelol.eu