Láska má veľa podôb - beeLOL

Láska má veľa podôb

Medzi partnermi, priateľmi, rodičmi a deťmi, láska k zvieratám, prírode, športu...najkrajší cit, aký človek pozná, má skutočne všemožné podoby. A taktiež sa môže najrôznejšie prejavovať. Niekto rád používa láskyplné slová, iný uprednostňuje milé darčeky. Občas bývame zbytočne frustrovaní z toho, ak nám niekto neukazuje lásku tak, ako by sme si priali. Máme vtedy pocit, akoby nás ten druhý nemal vôbec rád. No udalosti posledných dní mi ukázali, že láska má skutočne veľa podôb.

Sedela som v práci za stolom, oproti mne kolegynka. Obe sme balili svoju kôpku cukríkov a rozprávali sa. A zrazu z ničoho nič, dvihnem zrak, a jediné čo vidím, je cukrík letiaci vzduchom. Vzápätí naráža do prostriedku môjho čela. Nastane chvíľka ticha, počas ktorej sa spamätávam z otrasu mozgu, no hneď na to som sa nad tou absurditou musela začať smiať.

„Prečo si to spravila?“ pýtala som sa útočníčky so slzami smiechu v očiach. Nuž, doteraz som sa nedočkala uspokojivej odpovede. Tak som to hrala na urazenú, hoci mi stále mykalo kútikmi. Už sa mi v prevádzke stalo kadečo, ale že by ma niekto napadol cukríkom...

Na druhý deň po príchode do práce som si na poličke medzi svojimi vecami našla neznámy balíček. Bolo v ňom čokoládové vajíčko, slané paličky a ovocná tyčinka. Medzi tým všetkým sa skrýval odkaz: „Prepáč mi ten cukrík do čela.“ Hneď som išla, celá rozcítená, svojej kolegynke poďakovať. Je pravda, že do mňa dovtedy ešte nikto nehodil cukrík, no taktiež sa mi doteraz nikto za nič takto pekne neospravedlnil. Vtedy človek pochopí, že priateľ nemusí byť len ten, čo vás neustále opája medovými rečami. Niekedy sa priateľská láska prejavuje úplne opačne.

Majme preto nastavené senzory a vnímajme tie drobné gestá, ktorými nás zahrňujú naši blízki. Aj veta „ dávaj si pozor“ je vlastne synonymom k „ mám ťa rád a záleží mi na tebe“. Blíži sa Valentín a to je ideálna príležitosť dať svojim milovaným najavo, akí sú pre nás dôležití. A to aj vtedy, keď do nás hodili cukrík – veď nás možno len, svojským spôsobom, chceli obdarovať sladkou dobrotou

Lizatko ikona

hand made products

natural ingredients

experience

originality

Trnavské Športové Centrum, s.r.o., Starohájska 9/C, Trnava 917 01, +421908578708, beelol@beelol.eu