beeLOL má 11 rokov, kompostovateľné obaly a dôvod na oslavu | BEELOL - beeLOL

beeLOL má 11 rokov, kompostovateľné obaly a dôvod na oslavu

beeLOL má 11 rokov, kompostovateľné obaly a dôvod na oslavu

Kto je s nami už od našich prvých nesmelých začiatkov, ten si iste povie: „Je to možné, že už je to toľko?“ veru, ani nám sa nechce veriť. Akoby to bolo včera, čo sme ochutnávali prvé lízanky uvarené v kastróliku, otvorili našu prvú prevádzku, získali prvých zákazníkov. No keď sa spätne obzrieme, uvedomíme si, že vlastne sa toho zmenilo neskutočne veľa. A k lepšiemu! 

V priebehu rokov sa menili naše priestory, receptúra, zákazníci, a aj obalové riešenia. Lízanky a cukríky sa balili najskôr do žltých, potom oranžových a nakoniec do hnedých papierových obalov. Mali sme ambíciu predávať prvé cukríky v plastových vedierkach, avšak veľmi rýchlo sme zistili, že toto nie je cesta, ktorou chceme ísť ďalej. Čoraz viac sme sa zaoberali myšlienkou, ako pretaviť našu prírodnú filozofiu nielen do zloženia výrobkov, ale aj do ich obalov. Postupne a po malých krôčkoch sme sa učili, čo všetko sa dá zlepšiť. Fóliové etikety sme zmenili za papierové. Vrecká na cukríky a lízanky tiež prestali obsahovať plast. Na uzatváranie balíčkov nepoužívame spinky. Krabice lepíme papierovou páskou.

Teraz sa dokonca približujeme k momentu, kedy budú všetky naše obaly kompostovateľné. Vonkajšie papierové vrecká sú spolu s etiketou vhodné do bioodpadu už teraz, avšak hnedý voskovaný papier, v ktorom ešte dnes nájdete lízanky, je odpad určený do modrého smetiaka. Preto je pre nás najväčším míľnikom kukuričná fólia, ktorú sme začali používať na cukríky, a postupne do nej budeme baliť aj lízanky. Napriek tomu ako šuchoce je plne kompostovateľná. Úplne všetko, čo zostane z balíčka cukríkov, sa tak už môže našej Zemi vrátiť späť.

Máme veľkú radosť, že sa nám podarilo priblížiť k prírode až do tejto miery. Kto by to bol povedal v našich začiatkoch? A tak, hoci sme mali prvé „okrúhliny“ vlani, až teraz máme dôvod skutočne oslavovať.  Ďakujeme, že spolu s nami maškrtíte udržateľne!

Lizatko ikona

hand made produkty

prírodné suroviny

skúsenosti

originalita

Trnavské Športové Centrum, s.r.o., Starohájska 9/C, Trnava 917 01, +421908578708, beelol@beelol.eu