Deň Zeme ako každý jeden deň v roku | BEELOL - beeLOL

Deň Zeme ako každý jeden deň v roku

Deň Zeme ako každý jeden deň v roku

22.apríla 2020 oslavujeme Deň Zeme. V tento deň si pripomíname, aká je naša planéta bohatá a krásna. Rovnako sa hovorí aj o tom, ako sa k nej správať a ako ju chrániť. No čo keby sme sa venovali takej dôležitej téme, ako je naša Zem, každý deň v roku? ????

Sme v tom spolu

V poslednom období sa čoraz častejšie stretávame s pojmami životné prostredie a jeho ochrana. Prírodné katastrofy, požiare, vplyv aktivistov, snaha štátov vyčistiť krajinu od plastov, to všetko k téme výrazne prispieva.

Nezáleží na tom, v akej krajine žijeme. Otepľovanie Zeme, pribúdanie odpadu, znečistené ovzdušie...týka sa to žiaľ nás všetkých. Pretože všetci chodíme po tej istej planéte, dýchame rovnaký vzduch a pijeme rovnakú vodu. Dôsledky nezodpovedného ľudského správania tak skôr či neskôr postihnú každého jedného z nás. Ako sa k tomu postaviť?

Sila drieme v jednotlivcoch

Nie je to len na pleciach svetových lídrov. Ani obyvateľov krajín, ktorí k zhoršeniu situácie prispievajú najviac. Je to záležitosť každého jedného z nás. Práve my, jednotlivci, držíme v rukách esá. Našim každodenným uvedomelým správaním vieme zmeniť viac, než sa na prvý pohľad zdá.

Môžete si povedať – veď jeden človek nič nezmení. Nepodceňujme vak silu jednotlivca. Každý z nás môže prispieť ku zmene. Udržanie optimálneho životného prostredia je téma, ktorá vyzerá ako obrovská mozaika. Stačí, ak sa zameriame hoc aj na jeden fragment. Napríklad: vymeňme občas auto za hromadnú dopravu či bicykel alebo nakupujme bezobalovo – aspoň občas. Niekomu lepšie sedí venovať pozornosť plastom a redukovať ich každodenné používanie. Prípadne si môžeme vyberať domáce, lokálne potraviny či nakupovať sezónne Možností je neúrekom. Každý môžeme prispieť svojou troškou a dokopy zostavíme celú skladačku.

 Nechce to až tak veľa, no musíme niekde začať. To našťastie v dnešnom modernom svete nie je také náročné. správať sa ohľaduplne k prostrediu. Existuje množstvo prevádzok, ktoré nabádajú, aby sme sa správali ohľaduplne k prostrediu..

Čakajú nás svetlé zajtrajšky

Téma ekológie momentálne v spoločnosti silne rezonuje, a to dodáva ľudstvu veľkú nádej. Ešte rozhodne nie je neskoro. Žijeme v dobe, kedy nie je až také náročné byť zodpovedný. Dnes už totiž existuje veľa prevádzok, ktoré nabádajú, aby sme sa správali k životnému prostrediu ohľaduplne. Napríklad Baterkáreň organizuje swap oblečenia, Špajzka ponúka potraviny bez obalu, NÁS DVOR sa špecializuje na potraviny od lokálnych výrobcov. Poobzerajme sa po svojom okolí a objavme možnosti, vystúpme aspoň o krôčik z našej komfortnej zóny. Pamätajme – robíme to pre budúce generácie. Skúsme sa teda dnes správať tak, aby nám naše zajtrajšie ja mohlo poďakovať. A naša Zem sa nám odvďačí tiež <3

Macka B.

Lizatko ikona

hand made produkty

prírodné suroviny

skúsenosti

originalita

Trnavské Športové Centrum, s.r.o., Starohájska 9/C, Trnava 917 01, +421908578708, beelol@beelol.eu