Najťažšia práca za najkrajšiu odmenu | BEELOL - beeLOL

Najťažšia práca za najkrajšiu odmenu

Najťažšia práca za najkrajšiu odmenu

Predstavte si, že ste na pracovnom pohovore a o vašom budúcom zamestnaní nemáte zatiaľ žiadne bližšie informácie. Poslali ste životopis len preto, že ste počuli, ako táto práca mnohých napĺňa a ako ich robí šťastnými. Tak ste si povedali – vyskúšam, prečo nie!

Váš nádejný šéf vám začne rozprávať o tom, čo všetko bude vo vašej kompetencii. Trochu vás zaskočí, že sa od vás očakávajú kuchárske, učiteľské, medicínske a aj komunikačné znalosti. Je potrebná trpezlivosť, schopnosť vyjednávať, ako aj vysoká miera flexibility a pohotovosti. Dozvedáte sa, že vaša práca bude vyžadovať výdrž, nakoľko rozhodne nepôjde o sedavé zamestnania. Budete musieť pracovať 24 hodín denne, úplne bez prestávok. Začínate si uvedomovať, že ide skutočne o náročnú pozíciu, a tak sa pýtate na finančné ohodnotenie, ktoré bude zrejme poriadne vysoké. No povedia vám, že za túto prácu by ste nedostali ani euro. Že ľudia ju vykonávajú celkom zadarmo.

Pravdepodobne by ste zvraštili obočie a nechápavo pokrútili hlavou: „Kto by preboha mohol robiť takú ťažkú prácu? A k tomu zadarmo!“ V skutočnosti však takto fungujú milióny ľudí po celom svete.

Sú to naše mamy.

A hoci za svoje materstvo nedostávajú plat, sú odmeňované celkom inak. Pre mamy je najlepším honorárom smiech ich dieťaťa. Keď vidia, ako pokojne spinká, ako sa hrá, zabáva a učí nové veci. Každodenné napredovanie znamená väčšiu samostatnosť, a to môže občas lámať srdce. No ako odchádza detská závislosť na rodičovi, tak prichádza matkina hrdosť a pýcha. A keď dieťa príde k matke, objíme ju, pritúli sa, a od srdca povie „ľúbim ťa“, to je na nezaplatenie v každom veku.

Nie vždy si naplno uvedomujeme, aké je poslanie matiek dôležité. Čo všetko pre nás obetovali, koľko nocí prebdeli, keď sme boli chorí alebo neprišli včas domov. Koľko času a úsilia venovali tomu, aby z nás boli takí ľudia, akými dnes sme. Nezabúdajme, že mamu máme len jednu, a keby sa nám všetci ostatní otočili chrbtom, ona tu pre nás bude naďalej.

Mamy sú v našich životoch skutočne nezameniteľné, a pripomíname si to každý rok na Deň matiek. Nezabudnite popriať vašej mame všetko najlepšie a poďakovať jej za všetko – a to nie len 10. mája, ale aj každý deň. 

Macka B

Inšpirácia: https://www.youtube.com/watch?v=jyMZ_LOVcvo


Lizatko ikona

hand made produkty

prírodné suroviny

skúsenosti

originalita

Trnavské Športové Centrum, s.r.o., Starohájska 9/C, Trnava 917 01, +421908578708, beelol@beelol.eu