Rozhovor s divadelným Oliverom

Rozhovor s divadelným Oliverom

Tomáško Novák je vychádzajúca divadelná hviezda z Trnavy. Má iba 12 rokov, no svoj talent už predviedol napríklad v divadelnom predstavení Oliver! z dielne divadla Nová scéna, kde si zahral rovno hlavnú rolu. Keďže BEELOL je jedným zo sponzorov predstavenia, rozhodli sme sa mladého Trnavčana trochu vyspovedať.

Tomáško, inklinoval si k herectvu odjakživa, alebo ide len o nedávno objavenú vášeň?

Inklinoval som k tomu odmala, už v šiestich rokoch som nastúpil do Základnej umeleckej školy v Trnave na literárno-dramatický odbor.

Je rola v predstavení Oliver! tvojim prvým kariérnym úspechom, alebo sa ti podarilo účinkovať už niekde predtým?

Divadelný úspech je to prvý. Ale mňa baví veľmi recitovať, čo tiež čiastočne patrí k herectvu, a už trikrát som bol v celoslovenskom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Taktiež som už hral epizódnu postavu v niektorých slovenských seriálov ako napríklad Slasti, strasti alebo Nemocnica.

A čo sa ti viac páčilo, divadlo alebo telka?

Fúha, no v divadle je to asi lepšie, mám pocit, že sme tam dlhšie s hercami. Taktiež sa mi páčia živé reakcie publika, keď po každej pesničke nasleduje potlesk.

Čo ťa v celom procese skúšania Olivera najviac bavilo?

Asi neviem povedať, čo ma bavilo najviac, keďže ma bavilo všetko. Ale napríklad sa mi veľmi páčilo, že som bol v kontakte s rôznymi známymi hercami ako napríklad Peter Kočiš, Majo Labuda, Pavol Topoľský a mnoho ďalších. Boli veľmi príjemní a častokrát mi dali aj nejaké rady. Veľmi sa mi tiež páčilo celé javiskové prostredie.

Čo bolo pre teba najväčšou výzvou?

Asi naučiť sa všetky pesničky, choreografie a texty.

Lepšie sa ti spievalo alebo tancovalo?

Určite ma viac baví spievať, na tanečnú som nechodil takže som to nemal tak úplne v sebe, ale naučil som sa to. A nakoniec sa mi to spojenie spevu a tanca veľmi páčilo.

Čo rád robíš vo voľnom čase ak práve nie si v škole či na skúškach?

Veľmi rád oddychujem. Keď mám čas, sadnem si k počítaču, ku knihe či k televízoru, pozriem si napríklad nejaký seriál. Chodím tiež na krúžky, okrem spomínaného literárno-dramatického som začal aj spievať, k tomu mám aj klavír a predtým som chodil na gitaru.

Chcel by si sa venovať herectvu aj v dospelosti? Prípadne aké máš predstavy o svojej budúcnosti?

Herectvo ma veľmi baví, a tak by som bol rád, keby som pri tom ostal aj v budúcnosti.

Po predstaveniach detskí herci dostávali okrem iných darčekov aj naše medové sladkosti. Ako tebe a tvojim kolegom chutili?

Mne aj mojim detským kolegom chutili veľmi. Hneď ma upútali pekné tvary cukríkových ružičiek. Sú príjemné sladké, dodali mi energiu, sú skrátka super.

Koľko príchutí si už ochutnal? Je nejaká, na ktorú si zvedavý?

Už som chutnal mätové, tie boli veľmi osviežujúce. Tiež som mal citrón a aj pomaranč, ktorý ma prekvapil, lebo som si myslel že bude chutiť podobne ako citrón, ale bol sladší. Okrem nich ešte jahodové a malinové. A na ktoré som zvedavý? Ešte som nemal limetku a levaduľu, čo môže byť zaujímavé. Ale nepovedal by som, že mám nejakú jednu príchuť, ktorú by som veľmi chcel ochutnať, skôr mám vždy chuť dať si ešte ten ďalší cukrík, nech je akejkoľvek príchute.

Je niečo, v čom sú podľa teba lízanky a cukríky BEELOL iné než ostatné?

Podľa mňa vyniká to, že sladkosti majú rôzne zaujímavé motívy. Či už samotné tvary lízaniek alebo cukríkov, ale aj ich obaly. Je super, že sa dajú spraviť aj vlastné dizajny, ako ste napríklad robili pre Olivera. Tiež sa mi páči, že nie sú akoby také cukrové ako ostatné sladkosti, pričom by mohli byť, ale sú skôr prirodzené, medové. Tak „dobre sladké“.


Tomáškovi ďakujeme za príjemný rozhovor a prajeme mu v mene BEELOL ešte veľa hereckých úspechov. 

Lizatko ikona

hand made produkty

prírodné suroviny

skúsenosti

originalita

Trnavské Športové Centrum, s.r.o., Starohájska 9/C, Trnava 917 01, +421908578708, beelol@beelol.eu